00 logo 1e positief web01

juli 2020 - geactualiseerd oktober 2020

20 slide postcoderoos

 

Onze werkgroep ‘Collectief zonnedak’ heeft voor alle inwoners uit Oosterzee, Echten, Echtenerbrug, Delfstrahuizen en Bantega een collectief zonnedak geregeld bij Bouwbedrijf Harm de Jong in Oosterzee.
Woon jij in ons postcodegebied 8536, 8537, 8538, 8539, 8508 dan kun jij meedoen met dit project.
Je brengt niet alleen 15 jaar lang je energiekosten omlaag, maar je draagt ook bij aan een beter klimaat.

Hoe dit werkt? [1]
Optie 1: Je koopt één of meerdere certificaten voor een zonnepaneel op het collectieve zonnedak van  ca.€100,- en betaalt per paneel ca. €17,50 per jaar  gedurende 15 jaar. Voor ieder certificaat krijg je de komende 15 jaar een korting van gemiddeld €32,50 per jaar op je energierekening. Dus je houdt jaarlijks ca. €15 per certificaat over.
Optie 2: Je koopt één of meer certificaten voor ca. €300 per paneel. Daarmee vervalt de jaarlijkse bijdrage en houd je per jaar gemiddeld €32,50 over per certificaat.

Laatste kans                           
Dit is de laatste kans op 15 jaar[2] teruggaaf  van de energiebelasting op je ‘zelf’ opgewekte groene stroom.

Pak nu je kans
Schrijf je in als belangstellende voor de informatieavond. Je inschrijving geldt ook als vrijblijvende vooraanmelding voor participatie.  
Overweeg ook om lid te worden. Als lid van Dorp Centraal [3] geniet je voorrang, vervolgens geldt de volgorde van aanmelding.

Hoe gaat het verder?
De informatieavond is 26 augustus. Daar wordt het project door de professionals van Ecoop, die ons organisatorisch ondersteunen toegelicht. Wanneer de financiële prospectus klaar is maak je je inschrijving (in oktober) definitief.
Ecoop heeft ervaring met de projectbegeleiding van collectieve zonnedaken (officieel postcoderoos) voor verschillende andere energiecoöperaties, o.a. in Terkaple.

Voor vragen kun je contact opnemen met Willem de Bruijn (06-51195858) of Folkert Boersma (06-20321464)

 

Reserveer je certificaten - zolang de voorraad strekt

 

 [1] Deze cijfers zijn voorbeelden van eerdere projecten. Op de informatieavond in augustus worden de beide opties en de financiële prospectus toegelicht en de definitieve bedragen bekend.

[2] Deze belastingregeling (postcoderoosregeling) wordt 31-12-2020 afgeschaft. Deze postcoderoosregeling is momenteel gunstiger dan de salderingsregeling voor panelen op je eigen dak. De salderingsregeling voor particuliere daken wordt al met ingang van 2023 afgebouwd. 

[3] Het lidmaatschap kost éénmalig €25 inschrijfgeld, maar wij heffen géén jaarlijkse contributie.
Onze inkomsten komen door de leden die hun energie afnemen bij ons energiebedrijf  Energie Van Ons.