00 logo 1e positief web01

Een initiatief van...

terug

slide 5 groep

Onze eigen Lokale Energie Coöperatie DORP CENTRAAL is ontstaan uit een groep betrokken vrijwilligers. Zij hebben zich in september 2014, na een oproep van de Plaatselijke Belangen van de Buitendorpen van voormalig Lemsterland, aangemeld voor het Onderzoeksplatform Lokale Energiecoöperatie.
Er waren toen al een twintigtal lokale energiecoöperaties in Fryslân actief.

De vraag was: Is dat ook een kans voor ons? En zijn er risico's?
Na een gedegen onderzoek heeft het onderzoeksplatform haar rapport gepresenteerd aan het besturenoverleg van de Plaatselijke Belangen.
Het advies: Een unieke kans. Doen!

 

Lees meer

Dorp Centraal ...

viltje 01

... de Lokale Energie Coöperatie Buitendorpen Lemsterland - is van de inwoners van Echtenerbrug, Echten, Delfstrahuizen, Bantega, Oosterzee, de Brekkenpolder, Follega en Eesterga.

Met groene energie je eigen dorp steunen!

Dorp Centraal werft klanten voor de verkoop van gas en stroom van Energie VanOns (tot april 2018 bekend als: Noordelijk Lokaal Duurzaam). De inwoners van de buitendorpen van Lemsterland kunnen via Dorp Centraal klant worden van Energie VanOns. Zij krijgen dan gas en/of stroom geleverd tegen een aantrekkelijke prijs. Deze energie is groen en in Noord Nederland opgewekt. Per klant die via Dorp Centraal energie afneemt ontvangt de coöperatie € 75 incl. btw per jaar.
Dit geld is bestemd voor duurzame en sociale projecten in onze dorpen.

Gegevens coöperatie en bestuur

pyramide energiecooperaties2

Het onstaan van Dorp Centraal. lees verder

Onze mensen. lees verder

Ledenvergaderingen. lees verder