00 logo 1e positief web01

Doe mee! Verlaag uw woonlasten - bespaar energie

september 2018

besparen2

Wilt u besparen op uw energieverbruik? Doe dan mee aan  ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’. Via dit project wordt bij 100 huishoudens thuis een systeem voor energiemonitoring geïnstalleerd. Hiermee krijgen de huishoudens realtime inzicht in hun energieverbruik en energiekosten en professionele begeleiding bij energie besparen. Initiatief voor het project komt vanuit de energiecoöperaties Doniawerstal-Energie en Dorp Centraal. Zij helpen de inwoners uit Langweer en de buitendorpen van Lemsterland energie besparen.

 

Voor  het project ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’ krijgen onze deelnemers  met voorrang een slimme meter geplaatst. Daarnaast  ontvangen zij gratis een energiemonitoringkastje voor van Enelogic met premiumaccount, die aan deze slimme meter gekoppeld wordt. Met dit apparaatje is online te volgen hoeveel energie er in huis wordt verbruikt en hoeveel dit verbruik kost. Pieken in het verbruik kunnen makkelijk worden opgespoord en er kan worden ontdekt welke apparaten veel stroom of gas gebruiken. Zo kunnen de deelnemers aan het project met simpele aanpassingen flink op hun energieverbruik besparen! Een drietal activiteiten en een maandelijkse nieuwsbrief helpen de  deelnemers extra met energie besparen.

Professionele begeleiding
Het project komt tot stand vanuit een samenwerking tussen energiecoöperaties Doniawerstal-Energie en Dorp Centraal. Johan Hielkema van Doniawerstal-Energie en Ursi Frehner, Willem de Bruijn  en Geartsje Witteveen van Dorp Centraal hebben gezamenlijk het initiatief voor het project genomen. De uitvoering van het project is in handen van studentencoöperatie SAMEEN en adviesbureau Ekwadraat. Via SAMEEN doen studenten met belangstelling voor duurzaamheid in de vorm van een studie gerelateerde bijbaan relevante werkervaring op. In dit project verzorgen de jonge professionals de installatie van de energiemonitoring en organiseren zij o.a. drie ludieke projectactiviteiten.

200 euro in je zak houden, ieder jaar weer12454842 gelukkig groene huis toont zijn zonnepanelen op het dak2
Gemiddeld besparen deelnemers 10% op hun energierekening, leert oons eerdere ervaring. Dat is al gauw €200 in je zak houden, ieder jaar weer.
Energiecoöperaties Doniawerstal-Energie en Dorp Centraal zijn op zoek naar deelnemers. Dankzij  subsidie van de Provincie en de Gemeente  kunnen de inwoners al meedoen voor 35 euro. Dat is een flink voordeel. Gewoonlijk zouden de kosten voor de energiemonitoring en de kosten van de activiteiten ongeveer 300 euro bedragen.

Noordelijk Lokaal Duurzaam klanten doen gratis mee
En de organiserende energiecoöperaties bieden een aantrekkelijke actie voor hun klanten. Wie klant van Noordelijk Lokaal Duurzaam is of klant wordt tijdens het project, die krijgt de eigen bijdrage na 1 jaar energieafname terug. En de andere deelnemers verdienen hun eigen bijdrage terug met hun energiebesparing. Dus iedereen kan “gratis” zijn woonlasten verlagen.

Waarom meedoen?17en310gic– Realtime inzicht in uw energieverbruik men Enelogic energiemanagementsyteem;
– Tips van energiecoaches;
– Een lagere energierekening; gemiddeld 10%;
– Wegwijs worden in energie besparen en verduurzamen;

Aanmelden: nog maar 7 plaatsen beschikbaar.
Aanmelden kan via deze link. Let op: uw  aanmelding geeft geen directe garantie  tot definitieve deelname. Dit in verband met de straatverdeling van de slimme meters vanuit Liander. Vergroot je kans door een aantal buren te vragen om mee te doen!  Prachtig als u al een slimme meter heeft. Daarvoor geldt dit voorbehoud niet.

Startbijeenkomst 29 november 2018.